Pride at the Beach nodigt uit…

Afgelopen weken is het bestuur van de stichting LHBTI aan Zee, de organisator van Pride at the Beach bijzonder druk geweest met de voorbereiding van de eerste post-corona Pride in Zandvoort. De samenwerking met Pride Amsterdam is geïntensiveerd en naast de oorspronkelijke financiële ondersteuning door Gemeente Zandvoort, Innovatiefonds Zandvoort en het Holland Casino Fonds heeft nu ook de Rabobank financiële ondersteuning toegezegd.

Al voor corona roet in het eten gooide was besloten om tot één centraal feest op de maandag te komen in het streven naar verdere professionalisering en verhoging van de kwaliteit. Veelvuldig overleg en soms discussie met de horeca in het centrum heeft geleid tot de keuze voor het Raadhuisplein waar Pride at the Beach in samenwerking met de Stichting ZEP (het evenementenplatform van de Zandvoortse horecaondernemers in het centrum) en met steun van Pride Amsterdam een fantastisch feest gaat organiseren.

Pride begint dit jaar op zondag 31 juli met een voornamelijk inhoudelijk programma zoals een speciale bijeenkomst en concert in de Protestantse Kerk, een nieuwe partner van Pride at the Beach. Die dag zal er ook extra aandacht zijn voor de kunst en cultuur in de musea. Op het Louis Davids Carré Plein is een speciaal programma met veel aandacht voor kinderen, onder andere in samenwerking met Het Lokaal en de Bibliotheek. Later in de middag begint het eerste echte ‘vrouwenfeest’ op het strand.

Op maandag start het Pride festival en vieren we dat iedereen trots op zichzelf mag zijn, ongeacht geaardheid, geslacht of seksuele identiteit met de uitbundige parade en dus een knallend feest op het Raadhuisplein. In aanloop daarvan én aansluitend hoopt Pride dat de horeca ook nog de nodige activiteiten zal organiseren.

Op dinsdag is er weer een uitgebreid programma voor kinderen en jongeren, sport en spel en ook nog weer een heuse Pride at the Beach Closing Party.

Natuurlijk volgt er een uitgebreid programma met meer details. Maar Pride wil graag alle ondernemers en verenigingen die iets willen organiseren uitnodigen om zich zo snel mogelijk te melden bij de organisatoren of een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De organisatie kan wellicht helpen met iets te bedenken of op te zetten. Maar Pride heeft ook een evenementenvergunning voor de duur van de hele Pride voor het centrum aangevraagd en moet dus alle activiteiten meenemen in de definitieve planning. De deadline is woensdag 25 mei!

Maar ook nodigt de organisatie mensen uit die zich willen inzetten als vrijwilliger tijdens Pride at the Beach. Bijvoorbeeld om een paar uurtjes hand- en spandiensten te verlenen, het begeleiden van de parade, kinderactiviteiten, sport of iets anders. Ook daarvoor geldt, neem contact op met de organisatoren of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Author
Super User
Published Date
02 mei, 2022
External Links

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!