Feestelijke opening Portraits with Pride

Na een onderbreking van twee jaar pakt Zandvoort in 2022 weer uit met een nieuwe editie van Zandvoort Pride.

Ook al is het nog maar de vierde editie, het is inmiddels een traditie geworden dat het Zandvoorts Museum een collectieve expositie presenteert. 

Daarnaast is er dit jaar tegelijkertijd ook een expositie te zien op de Boulevard de Favauge, waar werk te zien is van striptekenaar en illustrator Floor de Goede, onder de titel “Memories On The Beach”. Verrassende, ontroerende en humoristische herinneringen, die tot de verbeelding spreken.  

In het Zandvoorts Museum geeft een internationale groep kunstenaars, die allen een band hebben met de “LHBTIQ scene”, een beeld van een subcultuur. Onder de titel Portraits with Pride tonen ze beelden van een subcultuur die decennialang heeft moeten strijden, zichzelf heeft moeten overwinnen, zich heeft moeten bewijzen en die de laatste jaren steeds vaker en meer uitgesproken uit zijn eigen schaduw springt. 

Een subcultuur die voor velen nog steeds wordt beschouwd als “vreemd”, terwijl die eigenlijk veel dichterbij staat en in de huidige maatschappij veel meer is verweven dan je zou vermoeden. 

We nodigen u van harte uit de opening van beide exposities bij te wonen.

  • Om 15:00 uur wordt allereerst de expositie met werk van Floor de Goede op de Boulevard de Favauge geopend.
  • Aansluitend om 16:00 uur wordt Portraits with Pride officieel geopend in het Zandvoorts Museum.

We hopen dit jaar van Zandvoort Pride weer het mooie, rijke, culturele en uitbundige feest te maken dat in de korte tijd van zijn bestaan nu al zo’n bijzonder reputatie heeft opgebouwd.

 

Evenals voorgaande jaren is de samenstelling van de tentoonstelling in handen van gastconservatoren André Donker en René Zuiderveld. 

 

Author
yanthe
Published Date
29 juni, 2022
External Links

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!