Pride at the Beach 2022 van start met opening exposities

Pride at the Beach 2022 is vrijdag 1 juli van start gegaan met de opening van maar liefst twee exposities. Om 15.00 uur verzamelden genodigden en geïnteresseerden aan de kustlijn van Zandvoort om de opening van de inmiddels traditionele buitenexpositie op Boulevard de Favauge bij te wonen. Dit jaar staat het werk van illustrator en striptekenaar Floor de Goede centraal met zijn autobiografische strip Memories on the Beach. Curator Andre Donker heette Floor en de aanwezigen met een korte speech van harte welkom, waarna eenieder langs de 15 panelen liep om de herinneringen van Flo (alterego van Floor) aan strand en zee over de hele wereld te bekijken.

Een uur later was de volgende opening in het Zandvoorts Museum waar de expositie Portraits with Pride van start ging. Na achtereenvolgens korte speeches van directeur Zandvoorts Museum Hilly Jansen en burgemeester David Moolenburgh, sprak sieradenontwerper Paul Derez namens alle kunstenaars dank uit naar het museum vanwege de gastvrije ontvangst en de mogelijkheid om kunst uit de regenboogcommunity de ruimte te geven.  Curatoren Andre Donker en Ren’e Zuiderveld hebben ook dit jaar weer een zeer diverse samenstelling van kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars bijeengebracht die een boeiende kijk op en vanuit LHBTIQ+.  

Het laatste woord tenslotte was aan dragqueen pur sang Dusty Gersanowitz die opriep de diversiteit van de regenboogcommuntity te tonen om de grijze heteronormativiteit op te schudden en met elkaar in kleur de vrijheid van het kunnen zijn wie je bent te vieren. Met haar opdracht “Nou, kom op, ga wandelen” was ook deze expositie en daarmee Pride at the Beach 2022 officieel geopend.                        Op 29 juli staat Dusty overigens zelf centraal met de opening van de expositie over haar leven en werk in het Pop-Up-Raadhuis Museum. Ga ze zien!

Memories on the Beach tot 5 augustus, Boulevard de Favauge (vrij toegankelijk).

Portaits with Pride tot 7 augustus, Zandvoorts Museum, Swalu”estraat 1 (zie openingstijden - www.zandvoortsmuseum.nl).

Pop-Up-Expo Dusty Gersanowitz vanaf 29 juli 16.00 uur tot 7 augustus, Pop-Up-Raadhuis-Museum, Haltestraat 1.

  

Author
yanthe
Published Date
02 juli, 2022
External Links

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!