Top 53 - RainbowRadio

Op 19 december is het weer zover. Voor het derde jaar op rij maakt RainbowRadio Zandvoort een speciale uitzending die geheel in het teken staat van muziek. De top 53 is het dit jaar. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete kleurrijke muziek. Zelf kan je ook meestemmen, dit kan nog tot en met 14 december via dit formulier.

Het programma, gepresenteerd door Anja Westerweel en Ronald Hueskens, is sinds de zomer van 2020 een vaste waarde op de Zandvoortse radio ZFM. Daarin staat de lhbti-community elke eerste maandag van de maand twee uur lang centraal. Met achtergrondinterviews en actueel nieuws brengen zei de Zandvoortse luisteraar op de hoogte.

De toplijst is in het najaar van 2020 in het leven geroepen. Toen de Top 51, omdat het destijds 51 jaar geleden was dat de ‘Stonewall riots’ plaatsvonden. Een van de eerste protesten tegen de ongelijke behandelingen van iedereen die niet het heteronormatieve wereldbeeld passen. Inzet van politie tegen de personen zorgde voor een reactie van solidariteit en staat sindsdien symbool voor het actievoeren voor gelijke rechten. Inmiddels is 2022 en dat betekent dat de Top 53 aanstaande is.

Naast de vaste presentatoren schuift ook sidekick Jelmer Koper, die maandelijks in het reguliere programma een column voorleest toegepast op de actualiteit, tijdens de 5 uur durende show aan. Ook onderdeel van het team is Mirko Gerrits, hij zorgt voor de voorbereiding en techniek.

 

Author
yanthe
Published Date
03 december, 2022
External Links

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!