Ambassadeurs

Marlène

Waarom deze foto in mijn atelier? Mijn atelier is een verlengstuk van de persoon die ik ben. Maar ook de plek waar ik mijzelf heb leren kennen. Waar ik mijzelf een taal heb geleerd waarmee ik het onuitspreekbare kon duiden, kon uitspreken. En het is natuurlijk ook gewoon een prachtig hok is dat er elke keer dat ik er kom weer totaal anders uitziet! 

The place to be!

Anja

De watertoren van Zandvoort is voor mij synoniem aan genieten aan het strand. Na uren in de file staan vanuit Amsterdam (geen idee waarom we de trein niet namen), was het beeld van de watertoren een aankondiging van een heerlijke dag aan zee. De watertoren was voor mij een mysterie, in mijn fantasie is het de toren van een kasteel. Als je een foto, of tekening/schilderij van een badplaats ziet, dan is de watertoren het herkenningspunt, dan weet je, dit is Zandvoort.

André

Waarom is de plek welke ik heb gekozen voor deze foto voor mij belangrijk? Dat is omdat het twee voor mij belangrijke dingen samenbrengt, namelijk de zee en kunst. De eerste wandeling welke ik maakte nadat we hadden besloten in Zandvoort te gaan wonen, zo’n 4 jaar geleden, was er één over het strand en terug over de boulevard. De aanwezigheid van de zee, het goede gevoel van deze plek om te wonen, werd versterkt van door het ontdekken van een prachtig kunstwerk aan de boulevard, ‘The Seas of She’ van Marléne Sjerps. Het maakte Zandvoort voor mij meer dan een fijn dorp aan de zee.

Roy

Mijn balkon

Na meer dan 20 verhuizingen in Europa en Azië heb ik hier in het bruisend hart van Zandvoort mijn plek gevonden. Waar ik veilig mijzelf kan zijn, niet alleen binnen maar ook op mijn balkon of de straten er onder.

Mijn balkon vanwaar ik het hele jaar kijk op het plein waar het openingsfeest van Pride at the Beach ieder jaar plaats vindt. Een feest van trots waarop ik als medeorganisator van het eerste uur óók trots op ben.

In Zandvoort kan ik in mijn onderbroek op mijn balkon een cappuccino drinken en naar bekenden zwaaien, in pak het hijsen van de vlag op het raadhuis bekijken en met een glas wijn genieten van de enorme diversiteit van bezoekers en bewoners in deze badplaats. Met als hoogtepunt de jaarlijkse Pride at the Beach.

My balcony is a small but pretty place to be happy and gay, what’s more to say?

Nathalie

Ik heb gekozen voor het ” circuit” van Zandvoort. Dit is het visitekaartje van ons dorp. Ik ben geboren en getogen Zandvoortse en van kleins af aan heb ik veel tijd besteed op en rond het circuit. Sowieso ben ik al heel erg gek op racen, had posters in me slaapkamer hangen wat andere meiden van me leeftijd toen posters hadden van de bekende boy-bands. Hiernaast heb ik de bruiloft mogen bijwonen op het circuit van een hele goede vriendin van me en hebben we met onze vriendengroep afgelopen zomer de inmiddels beroemde “flashmob” talloze keren geoefend. Ik kom altijd weer terecht bij het ” circuit” een mooi nostalgisch stuk en gedeelte van vroeger tot het heden…

Damien

De reden waarom ik voor de boulevard/strand heb gekozen. is omdat je hier tot rust kan komen als je veel aan je hoofd hebt. En plek waar je echt helemaal tot jezelf kan komen. Je voelt de wind door je haren en ruikt de zoute zee lucht. Deze 2 factoren laten je voelen dat je op 1 lijn zit met de omgeving. Je voelt je er vrij en op je gemak.

De andere zijde van de boulevard is dat het ook een verbindingspunt is tussen zadnvoort en het strand. Er leven herinneringen en vinden ontmoetingen plaats. Het is ook een plek waar je veel nieuwe mensen zal leren kenne als je er open voor staat. Ales bij elkaar opgeteld vindt ik dit de mooiste plek van zandvoort.

Wendy

Ik heb deze foto gekozen opdat ik eigenlijk mijn hele jeugd te vinden was op deze plek. Je kon mij niet wegslepen bij deze manege! Voordat ik muzikant werd deed ik paardensport. Toen ik 6 jaar was begon ik met rijden op manege ruckert. Jaren later kreeg ik mijn eerste pony Joey via manege ruckert en heb hier nog een aantal jaar gereden met hem. Toen ik verder wilde in de dressuur sport ben ik naar een andere stal verhuisd om met een grand prix ruiter te trainen. Maarja wat ik al zei… ik kon niet wegblijven. Jaren later toen ik mijn eigen paard winsor had heb ik ook nog een hele winter bij ruckert gestaan en heb ik ook mijn stage mogen doen! Deze plek is een 2e thuis voor mij geweest.