Ambassadeurs

Onze vrijwilligersorganisatie bestaat uit betrokken inwoners van Zandvoort, die het belangrijk vinden dat de LHBTI-gemeenschap een plaats heeft in Zandvoort en om activiteiten te organiseren, waarbij extra aandacht bestaat voor het betrekken van deze diversiteit.

Dit zijn onze ambassadeurs:

Els Schoonbergen

Mijn naam is Els en het is mijn eerste jaar als ambassadeur Pride at the Beach. Met trots vertegenwoordig ik de letter L uit  LHBTI.

Er zijn gelijke rechten en een homohuwelijk. Gelukkig, maar de praktijk is anders.

Als je niet tot de “norm” behoort, dan zijn de rechten niet vanzelfsprekend. Zolang er nog steeds geweld gebruikt wordt omdat je tot de LHBTI groep behoort of mensen, jong en oud, niet durven te zeggen dat ze homo, lesbisch, transgender of anders zijn, commentaar krijgen als je hand in hand loopt,  is het belangrijk dat er aandacht voor is om gelijk behandeld te worden. Aandacht voor diversiteit en je veilig kunnen voelen, is en blijft belangrijk. Diversiteit zou de norm moeten zijn. Er is nog een hoop werk te verrichten voor volledige acceptatie.  De Pride is een dag dat we daar aandacht voor vragen in de wereld. Van de Pride vind ik het leukste dat ik zie dat we met velen zijn, divers zijn en dat het altijd een goede sfeer is. We geven het goede voorbeeld daarmee naar de maatschappij.  De boodschap is serieus.

Pride at the Beach  is extra gezellig omdat het strand en de zee een positieve invloed hebben, de gezellige terrasjes, de strandtenten en als de zon dan ook nog schijnt, zijn dat alle ingrediënten voor een aantal superfijne dagen.

Ik hoop dat ik als ambassadeur kan bijdragen aan meer acceptatie van onze mooie diverse gemeenschap.

Fred Rosenhart

Mijn naam is Fred Rosenhart (69, Woonplaats Bentveld gemeente Zandvoort. Ik geniet van de rust, de duinen en het mooie uitzicht.

Theatermaker, acteur, schrijver, erfgoedschrijver, docent drama, kunstschilder en BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) .

Alles op Kunstgebied, alle jarenlang organiseren we de Roze Kunstlijn, ik wil me inzetten voor de LHBTI-doelgroep, om het cultuuraanbod in Zandvoort naar een hoger plan te tillen.  Velen word ik een culturele duizendpoot genoemd

Waarom deze foto, trots omdat ik voor de 2e keer in de rol mag kruipen van Ludwig ll van Beieren, de neef van Keizerin Sisi, en trots dat ik ambassadeur mag zijn van de Pride organisatie.

Foto: Wijnand Burger 

René Zuiderveld

René (1950) studeerde Frans aan de universiteit van Genève en werkte na terugkomst in Amsterdam vervolgens ruim een decennium in de welzijnssector. Vanaf het begin van de jaren ’90 schreef hij als vrijwilliger voor enkele in Amsterdam gratis verspreide homobladen en vervolgens geruime tijd als redacteur en (film)journalist voor meerdere nationale en internationale (homo)tijdschriften en magazines.

Sinds ruim 16 jaar fotografeert hij, een vorm van creativiteit die hem hielp van een ingrijpende operatie te herstellen. Als autodidact heeft hij inmiddels meerdere tentoonstelling en publicaties op zijn naam staan en heeft hij met name binnen de Nederlandse gay scene een reputatie als fotograaf opgebouwd. Zijn werk heeft vaak een erotisch karakter, maar heeft tegelijkertijd een artistieke invalshoek. In nauwe samenwerking met zijn modellen creëert hij speelse, sexy, theatrale, prikkelende en ook regelmatig uitdagende beelden.

René is gastconservator bij het Zandvoorts Museum, waar hij samen met André Donker de tentoonstellingen tijdens Pride at the Beach samenstelt.

BoMonde

Bo wist als kind al dat het anders zat bij haar dan bij de meeste van haar leeftijdsgenoten. Ze voelt ze zich niet echt een vrouw, maar ook geen man. Er komen ondertussen steeds betere woorden voor om ongeveer uit te leggen wat haar genderidentiteit dan precies is. Van jongs af aan heeft ze een passie voor muziek, en ze vertelde iedereen die het maar horen wilde, dat ze later als ze groot was DJ wilde worden. Ze kende toen zelf nog geen enkele vrouwelijke DJ.

Ze stelde zich voor dat ze door te DJ-en zou kunnen stralen, leuke mensen zou ontmoeten en de wereld te gaan zien. In Amsterdam West, waar ze geboren is, woonde haar familie boven een stoere buurman die helemaal in het leer gekleed uitging. Ze wilde ook zo stoer gekleed uitgaan zoals hij dat deed. Daarbij waren Freddy Mercury en George Michael de mooiste mannen die ze ooit gezien had. Mensen in haar omgeving scholden haar uit voor pot en lesbisch.
Dat omarmde ze om de mensen geen hoop te geven dat ze hetero zou worden. Ze dacht daarbij ook dat het anderen in haar omgeving zou kunnen helpen, zich vrijer te uitten over hun geaardheid doordat zij het met trots droeg.
Bo begon haar DJ carrière rond 18 jarige leeftijd als vrijwilliger bij het COC Amsterdam. Later werkte ze o.a. bij de Trut, Spellbound en RoXy.

25 jaar later heeft Bo Monde in haar DJ carrière in ongeveer elke gay en lesbian club in Nederland DJ sets gedaan o.a. op internationale events Life Ball Wenen, World Outgames in Canada en Milkshake Amsterdam opgetreden.
Ze is mede oprichter van Miss Leather Netherlands. Ze heeft in clubs DJ sets gedaan waar nog geen vrouwen kwamen, zoals bij the Cuckoo’s Nest en Club Church. In 2017 werd ze tot Miss Gay Holland verkozen. Tevens is ze dat jaar begonnen als DJ bij Pride at the Beach. Sinds 2020 is Bo Monde ook werkzaam als professional organizer, om mensen te helpen energie en flow te vinden in hun leef/werk omgeving. In dat jaar is zij ook met haar grote liefde Giselle getrouwd. In 2022 is Bo gevraagd om ambassadeur te worden bij Pride at the Beach. Die uitdaging gaat zij met trots aan!

Jelmer Koper

Mijn naam is Jelmer Koper. 20 jaar en woon al m’n hele leven in het mooie Zandvoort. Een kleurrijk dorp met ruimte voor diversiteit. Sinds twee jaar studeer ik Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en ben ik actief bij lokale media hier in Zandvoort. Mijn interesse voor politiek en dus ook besluitvorming is groot. 

Het is dan ook mooi om hiermee mijzelf als ambassadeur van Pride at the Beach en de stichting LHBTI aan Zee aan te kondigen. Ik zie het als een belangrijke uitdaging en taak om het belang van gelijke rechten en eerlijke kansen voor de regenbooggemeenschap op deze manier extra te benadrukken. 

Want Nederland en ook Zandvoort is nog lang niet af. Zeker als het gaat om de emancipatie en acceptatie van lhbti’ers. Ons dorp is al goed op weg en zie ik dan ook als voorbeeld voor andere plekken in Nederland waar die sociale veiligheid nog niet de standaard is. Maar ook hier in ons eigen badplaats is nog veel te winnen.
Juist de jonge Zandvoorter zou zich zichtbaar en in alle vrijheid moeten kunnen ontwikkelen, zichzelf zonder angst voor de buitenwereld ontdekken. 

Ik zie er naar uit om als ambassadeur dit verhaal uit te dragen en zo bij te dragen aan een gelijkwaardig dorp waar echt elke stem telt. 

Rachèl BeauJolie

Het motto van Rachèl is zowat haar handelsmerk geworden: “liefde is de kracht die groter wordt als je het deelt”. Ik ben van origine Rotterdamse en dank mijn achternaam aan mijn Franse (derde echtgenoot). Mijn leeftijd is en blijft een illusie. Op de vraag hoe oud ik ben, antwoord ik steevast dat ik voor de zoveelste keer 39 ben geworden… Met een warm en groot hart, wil ik de wereld een klein beetje mooier maken. Optreden is m’n lust en m’n leven, vooral de live sing-a-long optredens in bejaardenhuizen (soms samen met m’n dragzusters).

Als ambassadrice van Pride at the Beach wil ik me op verschillende manieren in gaan zetten om mensen bewuster te maken van het feit dat het er uiteindelijk alleen maar op aankomt dat iedereen elkaar met respect behandeld, ongeacht genderintentiteit, huidskleur, seksuele voorkeur of geloofsovertuiging. We zijn gelukkig allemaal verschillend, iedereen is uniek. Zorg goed voor jezelf, kijk ook een beetje om naar die ander, kijk om je heen en misschien kunnen we nog wat leren van elkaar?

Marlène

Waarom deze foto in mijn atelier? Mijn atelier is een verlengstuk van de persoon die ik ben. Maar ook de plek waar ik mijzelf heb leren kennen. Waar ik mijzelf een taal heb geleerd waarmee ik het onuitspreekbare kon duiden, kon uitspreken. En het is natuurlijk ook gewoon een prachtig hok is dat er elke keer dat ik er kom weer totaal anders uitziet! 

The place to be!

Anja

De watertoren van Zandvoort is voor mij synoniem aan genieten aan het strand. Na uren in de file staan vanuit Amsterdam (geen idee waarom we de trein niet namen), was het beeld van de watertoren een aankondiging van een heerlijke dag aan zee. De watertoren was voor mij een mysterie, in mijn fantasie is het de toren van een kasteel. Als je een foto, of tekening/schilderij van een badplaats ziet, dan is de watertoren het herkenningspunt, dan weet je, dit is Zandvoort.

André

Waarom is de plek welke ik heb gekozen voor deze foto voor mij belangrijk? Dat is omdat het twee voor mij belangrijke dingen samenbrengt, namelijk de zee en kunst. De eerste wandeling welke ik maakte nadat we hadden besloten in Zandvoort te gaan wonen, zo’n 4 jaar geleden, was er één over het strand en terug over de boulevard. De aanwezigheid van de zee, het goede gevoel van deze plek om te wonen, werd versterkt van door het ontdekken van een prachtig kunstwerk aan de boulevard, ‘The Seas of She’ van Marléne Sjerps.

Het maakte Zandvoort voor mij meer dan een fijn dorp aan de zee.

Roy

Mijn balkon……..na meer dan 20 verhuizingen in Europa en Azië heb ik hier in het bruisend hart van Zandvoort mijn plek gevonden. Waar ik veilig mijzelf kan zijn, niet alleen binnen maar ook op mijn balkon of de straten er onder.

Mijn balkon vanwaar ik het hele jaar kijk op het plein waar het openingsfeest van Pride at the Beach ieder jaar plaats vindt. Een feest van trots waarop ik als medeorganisator van het eerste uur óók trots op ben.

In Zandvoort kan ik in mijn onderbroek op mijn balkon een cappuccino drinken en naar bekenden zwaaien, in pak het hijsen van de vlag op het raadhuis bekijken en met een glas wijn genieten van de enorme diversiteit van bezoekers en bewoners in deze badplaats. Met als hoogtepunt de jaarlijkse Pride at the Beach.

My balcony is a small but pretty place to be happy and gay, what’s more to say?

Damian

De reden waarom ik voor de boulevard/strand heb gekozen. Is omdat je hier tot rust kan komen als je veel aan je hoofd hebt. Een plek waar je echt helemaal tot jezelf kan komen. Je voelt de wind door je haren en ruikt de zoute zee lucht. Deze 2 factoren laten je voelen dat je op 1 lijn zit met de omgeving. Je voelt je er vrij en op je gemak.

De andere kant van de boulevard is dat het ook een verbindingspunt is tussen zandvoort en het strand. Er leven herinneringen en vinden ontmoetingen plaats. Het is ook een plek waar je veel nieuwe mensen zal leren kennen als je er open voor staat. Alles bij elkaar opgeteld vind ik dit de mooiste plek van zandvoort.

Wendy

Ik heb deze foto gekozen opdat ik eigenlijk mijn hele jeugd te vinden was op deze plek. Je kon mij niet wegslepen bij deze manege! Voordat ik muzikant werd deed ik paardensport. Toen ik 6 jaar was begon ik met rijden op manege ruckert. Jaren later kreeg ik mijn eerste pony Joey via manege ruckert en heb hier nog een aantal jaar gereden met hem. Toen ik verder wilde in de dressuur sport ben ik naar een andere stal verhuisd om met een grand prix ruiter te trainen. Maarja wat ik al zei… ik kon niet wegblijven. Jaren later toen ik mijn eigen paard winsor had heb ik ook nog een hele winter bij ruckert gestaan en heb ik ook mijn stage mogen doen! Deze plek is een 2e thuis voor mij geweest.

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!