Onze ambassadeursImage

André

Ik ben André Donker, woon sinds 2017 in Zandvoort en ben getrouwd met Ronald Hueskens. Momenteel werkzaam als shopmanager bij het wereldberoemde gay fetisj merk Mister B te Amsterdam. Ik ben tevens zeer betrokken bij de fetisj/gayscene. Voor de leather-scene in Amsterdam heb ik onder andere fetisjfeesten georganiseerd en heb ik 5 jaar, tot 2022, de jaarlijkse Mr. Leather Netherlands verkiezing georganiseerd. Voor Zandvoort zit ik in de organisatie van LHBTI aan Zee en Pride at the Beach. Daarnaast ben ik stylist, conceptueel ontwerper, non-conformistisch, een fetisjist, en een beetje gek maar zeker leuk. Ik ben in alles altijd op zoek naar schoonheid en wil daarmee graag de wereld een beetje mooier maken.

Pride is voor mij nog steeds belangrijk en op het moment zelfs zeer belangrijk gezien de ontwikkelingen wereldwijd, landelijk en ook lokaal. Zolang er nog steeds in hokjes wordt gedacht en je nog steeds wordt beoordeeld/veroordeeld, bedreigd, in elkaar geslagen, vermoord om je gender, seksuele voorkeur, kleur, uiterlijk, het ‘anders’ zijn is een Pride nog steeds belangrijk.

Daarnaast is zichtbaar zijn steeds belangrijker en is het een goede, maar nog fragile ontwikkeling in de huidige maatschappij. Een maatschappij waarin jongeren een heel belangrijke rol spelen, duidelijk van zich laten horen en oproepen tot verandering en acceptatie.

Zandvoort en Pride is daarin een goed voorbeeld. Vanaf het moment dat ik in Zandvoort ben komen wonen, heb ik het dorp/haar bewoners als accepterend en verwelkomend ervaren. De Pride is dan ook iets wat bij Zandvoort hoort. Met z’n ‘allen’ vieren dat we er allemaal mogen zijn, hoe mooi is dat!

Hoe mooi zou het zijn wanneer wij, het dorp Zandvoort, kunnen laten zien dat je in een zeer diverse samenleving zonder problemen goed kunt samenwonen, werken, feesten en gewoon kúnt zijn!

Laten we een voorbeeld zijn voor anderen!Image

Anja

Ik ben Anja Westerweel en woon sinds juli 2018 in Zandvoort.

Als lesbische vrouw ben ik bezorgd over de toekomst en hoe de meesten onder ons ervoor kunnen zorgen dat we niet eenzaam worden als we steeds ouder worden en ons netwerk steeds kleiner. Zelf heb ik 2 zoons die ik als een van de eersten 32 jaar geleden samen met mijn vriendin via KI heb mogen krijgen. In die tijd was dat een enorme overwinning en ik moet zeggen dat wij als bijzonder gezin daar relatief weinig problemen mee hebben ondervonden.

10 jaar na de geboorte van onze eerste zoon mochten wij eindelijk een partnerschap registratie aangaan en 2 jaar later mochten we echt trouwen in 2001 mocht ik de kinderen officieel adopteren.

Tegenwoordig is dit alles vrij normaal maar toch merk ik dat ik niet zo vrij mee ben als ik op straat met mijn vriendin loop, omdat er vaker opmerkingen gemaakt worden en omdat je we regelmatig leest over geweld tegen LHBTIers, daarom vind ik het belangrijk dat de Pride er is om ervoor te zorgen dat iedereen begrijp dat wij ook het recht hebben er te zijn en dat we trots zijn op wie we zijn en dat niemand ons daarvoor mag veroordelen.

De Pride in Zandvoort is volgens mij zo een groot succes omdat er in Zandvoort een groot saamhorigheid is en omdat iedereen en met name alle ondernemers hun best doen om er een echt feest van te maken.Image

Bo

Bo wist als kind al dat het anders zat bij haar dan bij de meeste van haar leeftijdsgenoten. Ze voelt ze zich niet echt een vrouw, maar ook geen man. Er komen ondertussen steeds betere woorden voor om ongeveer uit te leggen wat haar genderidentiteit dan precies is. Van jongs af aan heeft ze een passie voor muziek, en ze vertelde iedereen die het maar horen wilde, dat ze later als ze groot was DJ wilde worden. Ze kende toen zelf nog geen enkele vrouwelijke DJ.

25 jaar later heeft Bo Monde in haar DJ carrière in ongeveer elke gay en lesbian club in Nederland DJ sets gedaan o.a. op internationale events Life Ball Wenen, World Outgames in Canada en Milkshake Amsterdam opgetreden.
Namens de LHBTI gemeenschap heeft ze voor koning Willem Alexander & koningin Maxima een DJ set gepresenteerd met de Koningsvaart in 2013.

Ze is mede oprichter van Miss Leather Netherlands. Ze heeft in clubs DJ sets gedaan waar nog geen vrouwen kwamen, zoals bij the Cuckoo’s Nest en Club Church. In 2017 werd ze tot Miss Gay Holland verkozen. Tevens is ze dat jaar begonnen als DJ bij Pride at the Beach. Sinds 2020 is Bo Monde ook werkzaam als professional organizer, om mensen te helpen energie en flow te vinden in hun leef/werk omgeving. In dat jaar is zij ook met haar grote liefde Giselle getrouwd.

In 2022 is Bo gevraagd om ambassadeur te worden bij Pride at the Beach. Die uitdaging gaat zij met trots aan!Image

Damian

Hallo ik ben Damian van de Meent

In het dagelijks leven verkoopmedewerker van schoonheidsproducten. Maar als Queen Dallas Angel is al jaren het gezicht van Pride at the Beach, tijdens de vele promotietours en op het festival zelf.

De reden dat ik ambassadeur ben en vindt dat het belangrijk vind is dat Pride blijft, is omdat het lang niet overal in de wereld goed is geregeld op het gebied van gelijke rechten. Maar ook in Nederland zelf is Pride nog nodig. Hoop dat het ooit niet meer nodig is. Als we er niet bewust mee omgaan komen we anders mogelijk weer terecht in een periode waarin we nooit meer terecht willen komen. Het is belangrijk om Pride uit te stralen. Altijd. En juist op Pride is er voor iederéén gelegenheid om Pride uit te stralen. Ook voor de mensen die minder extrovert zijn is er juist dan de gelegenheid zich te uiten.

Daarom vindt ik Zandvoort en Pride een goede combinatie. Zoals de samenleving in Zandvoort nu is: heel zeker! Vanaf de allereerste Pride stonden de mensen er helemaal voor open. Iedereen in Zandvoort werkt mee of doet mee. Daar mag Zandvoort best trots op zijn. Er heeft een hele ontwikkeling plaatsgevonden want is wel eens anders geweest. Er waren eens echte hoogtijdagen van het gayleven in Zandvoort met bars en strandtenten. Met het verdwijnen daarvan is toen helaas ook een stuk tolerantie verdwenen. Maar dat heeft Zandvoort nu wel weer helemaal herwonnen.

Ik denk dat het heel erg belangrijk is om in deze barre tijd op een veilige manier met mensen in contact te blijven. Contact is en blijft heel erg belangrijk. Juist ook nu.Image

Els

Mijn naam is Els en vindt het een eer ambassadeur van Pride at the Beach te zijn. Met trots vertegenwoordig ik de letter L uit LHBTI. Er zijn gelijke rechten en een homohuwelijk. Gelukkig, maar de praktijk is anders.

Als je niet tot de 'norm' behoort, dan zijn de rechten niet vanzelfsprekend. Zolang er nog steeds geweld gebruikt wordt omdat je tot de LHBTI groep behoort of mensen, jong en oud, niet durven te zeggen dat ze homo, lesbisch, transgender of anders zijn, commentaar krijgen als je hand in hand loopt, is het belangrijk dat er aandacht voor is om gelijk behandeld te worden. Aandacht voor diversiteit en je veilig kunnen voelen, is en blijft belangrijk. Diversiteit zou de norm moeten zijn. Er is nog een hoop werk te verrichten voor volledige acceptatie. De Pride is een dag dat we daar aandacht voor vragen in de wereld. Van de Pride vind ik het leukste dat ik zie dat we met velen zijn, divers zijn en dat het altijd een goede sfeer is. We geven het goede voorbeeld daarmee naar de maatschappij. De boodschap is serieus.

Pride at the Beach is extra gezellig omdat het strand en de zee een positieve invloed hebben, de gezellige terrasjes, de strandtenten en als de zon dan ook nog schijnt, zijn dat alle ingrediënten voor een aantal superfijne dagen. Ik hoop dat ik als ambassadeur kan bijdragen aan meer acceptatie van onze mooie diverse gemeenschapImage

Jelmer

Mijn naam is Jelmer Koper en woon al m’n hele leven in het mooie Zandvoort. Een kleurrijk dorp met ruimte voor diversiteit. Journalistiek gedreven ben ik geïnteresseerd in het verhaal van anderen en steek ik mijn energie in verschillende dingen die altijd in verbinding staan met mensen. De vele petten die ik opheb, maken wie ik ben. Pride at the Beach beschouw niet als zo'n pet of belang, want dat is gewoon een stukje van wie ik ben. Daarom beschouw ik het ook als iets heel waardevols om ambassadeur van dit evenement te zijn.

Het is dan ook mooi om hiermee mijzelf als ambassadeur van Pride at the Beach en de stichting LHBTI aan Zee aan te kondigen. Ik zie het als een belangrijke uitdaging en taak om het belang van gelijke rechten en eerlijke kansen voor de regenbooggemeenschap op deze manier extra te benadrukken. Want Nederland en ook Zandvoort is nog lang niet af. Zeker als het gaat om de emancipatie en acceptatie van lhbti’ers. Ons dorp is al goed op weg en zie ik dan ook als voorbeeld voor andere plekken in Nederland waar die sociale veiligheid nog niet de standaard is. Maar ook hier in ons eigen badplaats is nog veel te winnen.
Juist de jonge Zandvoorter zou zich zichtbaar en in alle vrijheid moeten kunnen ontwikkelen, zichzelf zonder angst voor de buitenwereld ontdekken.

Ik zie er naar uit om als ambassadeur dit verhaal uit te dragen en zo bij te dragen aan een gelijkwaardig dorp waar echt elke stem telt.Image

Merel

Ik ben Merel van de Laar, opgegroeid in een zeer diverse en inclusief gezin. Het eerste huwelijk dat ik meemaakte, was een huwelijk van het gelijke geslacht. En toen mijn oom ging trouwen snapte ik niet dat een man en een vrouw ook konden trouwen. Ik vond het maar raar. Bij ons thuis maakte het niet uit wie je bent of van wie je houd.

Voor mijzelf is het erg belangrijk dat jij jij mag zijn en ik mijzelf mag zijn. Want wat zou het uitmaken van wie je houd. Ik zie mijzelf als een veilige haven voor iedereen, dus wees niet bang om mij erover aan te spreken. Want onszelf mogen en durven zijn is zo ontzettend belangrijk.

Als ambassadeur wil ik uitdragen dat pride voor iedereen is, en hoop dat pride in de toekomst uiteindelijk niet meer nodig is. Omdat iedereen zichtbaar zichzelf kan en durft te zijn.Image

René

René (1950) studeerde Frans aan de universiteit van Genève en werkte na terugkomst in Amsterdam vervolgens ruim een decennium in de welzijnssector. Vanaf het begin van de jaren ’90 schreef hij als vrijwilliger voor enkele in Amsterdam gratis verspreide homobladen en vervolgens geruime tijd als redacteur en (film)journalist voor meerdere nationale en internationale (homo)tijdschriften en magazines.

Sinds ruim 16 jaar fotografeert hij, een vorm van creativiteit die hem hielp van een ingrijpende operatie te herstellen. Als autodidact heeft hij inmiddels meerdere tentoonstelling en publicaties op zijn naam staan en heeft hij met name binnen de Nederlandse gay scene een reputatie als fotograaf opgebouwd. Zijn werk heeft vaak een erotisch karakter, maar heeft tegelijkertijd een artistieke invalshoek. In nauwe samenwerking met zijn modellen creëert hij speelse, sexy, theatrale, prikkelende en ook regelmatig uitdagende beelden.

René was 6 jaar lang gastconservator bij het Zandvoorts Museum, waar hij samen met gastconservator André Donker de tentoonstellingen tijdens Pride at the Beach samenstelde.Image

Roy

Na meer dan 20 verhuizingen in Europa en Azië heb ik hier in het bruisend hart van Zandvoort mijn plek gevonden. Waar ik veilig mijzelf kan zijn, niet alleen binnen maar ook op mijn balkon of de straten er onder. Mijn balkon vanwaar ik het hele jaar kijk op het plein waar het openingsfeest van Pride at the Beach ieder jaar plaats vindt. Een feest van trots waarop ik als medeorganisator van het eerste uur óók trots op ben. In Zandvoort kan ik in mijn onderbroek op mijn balkon een cappuccino drinken en naar bekenden zwaaien, in pak het hijsen van de vlag op het raadhuis bekijken en met een glas wijn genieten van de enorme diversiteit van bezoekers en bewoners in deze badplaats. Met als hoogtepunt de jaarlijkse Pride at the Beach.

My balcony is a small but pretty place to be happy and gay, what’s more to say?Image

Fred

Ik geniet van de rust, de duinen en het mooie uitzicht. Ik ben theatermaker, acteur, schrijver, erfgoedschrijver, docent drama, kunstschilder en BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand). Door velen word ik een culturele duizendpoot genoemd. Al jaren organiseren wij de Roze Kunstlijn. ik wil mij daarnaast komend jaar inzetten voor de LHBTI-doelgroep in Zandvoort. Dit om het cultuuraanbod in Zandvoort naar een hoger plan te tillen. Waarom deze foto? Ik ben trots, omdat ik voor de tweede keer op rij in de rol mag kruipen van Ludwig ll van Beieren, de neef van Keizerin Sisi. Ook ben ik trots dat ik ambassadeur mag zijn van Pride at the Beach.Image

Wendy

Wendy Moore is ambassadeur van Pride at the Beach. Deze singer-songwriter uit Zandvoort schrijft Engelstalige gitaar/pop muziek met lyrics die ergens voor staan. Wendy is zowel een ambitieus persoon als een dromer: relaxed en ‘laid back’ terwijl ze iedereen probeert op te vrolijken. Dat vind je ook terug in Moore’s muziek. Haar nummers – ook die met wat zwaardere teksten – geven een positieve draai aan elke situatie.Jan-Hilco

Mijn naam is Jan-Hilco Dietz. Als geboren en getogen Zandvoorter vind ik het belangrijk om zichtbaarheid te geven aan de lhbtiq+ community. Ik ben dan ook trots dat ik als ambassadeur mijn dorp mag vertegenwoordigen. Een dorp dat laat zien dat er plek is voor iedereen. Iets wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar het niet is. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, en dat we elkaar met respect behandelen. Wees lief voor jezelf en voor elkaar, want liefde overwint alles!Marlène Sjerps