Over ons

LHBTI aan zee

Onze vrijwilligersorganisatie bestaat uit betrokken inwoners van Zandvoort, die het belangrijk vinden dat de LHBTI-gemeenschap een plaats heeft in Zandvoort en om activiteiten te organiseren, waarbij extra aandacht bestaat voor het betrekken van deze diversiteit.

Binnen de organisatie zijn verschillende expertises vertegenwoordigd en is veel ervaring met het organiseren van evenementen in Zandvoort, de LHBTI-doelgroep, toerisme, marketing (van lokaal tot internationaal) en financiën.

In nauw overleg met Pride Amsterdam is de oprichting van de Stichting LHBTI aan Zee met dank aan notariskantoor Valk gerealiseerd.

Deze stichting vervult de regiefunctie en draagt zorg voor de financiële administratie en verantwoording.

Het bestuur bestaat uit een aantal van de organisatoren van het eerste uur aangevuld met nieuwe bestuursleden die een eigen expertise en toegevoegde waarde met zich meebrengen.

De stichting zal niet alleen zorgdragen voor de algemene organisatie op het gebied van marketing en een professionele administratie met bijbehorende controle maar ook op het gebied van verzekeringen bijvoorbeeld.

Naam: Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A, 2042 LR Zandvoort

Bestuursleden:

  • Roy Dongen (voorzitter)
  • André Donker (vicevoorzitter)
  • Ronald Hueskens (secretaris) en Ben Zonneveld (penningmeester)
  • Anja Westerveld (bestuurslid)

Kamer van Koophandel nummer: 860367964

Pride at the beach

thema's

2022

My gender, my Pride

Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf. De realiteit is helaas anders en onze emancipatie vaak nog verre van voltooid. Ook in Nederland worden er nog dagelijks mensen gediscrimineerd en in elkaar geslagen om wie ze zijn of van wie ze houden. Afgelopen decennia stond onze strijd vooral in het teken van ‘mogen houden van wie we willen’ en het is tijd om de focus te verbreden naar het ‘mogen zijn hoe we ons voelen’. Met andere woorden tijd om aandacht te besteden aan de diversiteit aan genderidentiteiten en ons zelfbeschikkingsrecht. We hebben het recht om af te wijken van de norm en de sekse die we bij geboorte hebben gekregen.

2021

Coronastijl: Anders dan Anders

Met veel enthousiasme is afgelopen tijd gewerkt aan deze speciale jubileumeditie van Pride at the Beach. Van maandag 2 tot en met woensdag 4 augustus 2021 viert Zandvoort alle kleuren van de regenboog. Wij vieren de vrijheid om in Zandvoort te zijn wie je bent en om te houden van wie je wilt. Voor iedereen. Door iedereen. Pride at the Beach werkt ook dit jaar samen met Pride Amsterdam, de gemeente Zandvoort en enthousiaste ondernemers en organisaties.

2020

Coronastijl: Anders dan Anders

Pride at the Beach was net een begrip geworden in Zandvoort en omgeving. Nu de vierde editie vanwege het coronavirus is geschrapt, kon de harde kern van de organisatie van het evenement het niet laten om een mini-pride te houden, en daarmee te tonen hoe trots ze op de LHBTIQ-gemeenschap zijn.

2019

Remember the Past, Create the Future

Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, Create the Future’. Ook Pride at the Beach Zandvoort hanteert dit thema. “Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Tijdens deze rellen werd ook in Nederland op verschillende plekken gedemonstreerd”, zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam tijdens de kick off. “In 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden en sinds 1996 in Amsterdam.”

2018

Vrijheid en helden

De wereldberoemde Pride Amsterdam maakt voor de tweede keer een uitstapje naar ‘Amsterdam Beach’. Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2018 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk.

2017

This is my Pride
Eerste Pride at the beach

Pride Amsterdam maakt dit jaar een uitstapje naar Zandvoort. Onder het motto: ‘Pride at the Beach’, staat de badplaats van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus in het teken van diversiteit. De regenboogvlag wappert in Zandvoort en de badplaats viert diversiteit met een spetterend programma.

Contact

Voor informatie en vragen zijn wij bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!