Portraits with Pride

Portraits with Pride

Een collectieve expositie die in deze editie van Zandvoort Pride aan de hand van portretten een beeld geeft van een subcultuur.

Een subcultuur die decennialang heeft moeten strijden, zichzelf heeft moeten overwinnen, zich heeft moeten bewijzen en die de laatste jaren steeds vaker en meer uitgesproken uit zijn eigen schaduw springt.

Een subcultuur die voor velen nog steeds wordt beschouwd als “vreemd”, terwijl die eigenlijk veel dichterbij staat en in de huidige maatschappij veel meer is verweven dan je zou vermoeden.

Evenals in voorgaande jaren stellen André Donker en René Zuiderveld de tentoonstelling samen.

Met Portraits with Pride presenteren de gastconservatoren van het Zandvoorts Museum een groep nationale en internationale kunstenaars, die allemaal een band hebben met wat voor velen no steeds moeilijk uit te spreken, de “LHBTIQ scene”.

De kunstenaars laten portretten zien, maar hebben bij hun keuze het woord “portret” zeer vrij kunnen/mogen interpreteren. Hetgeen opnieuw een uiterst gevarieerde collectie kunstwerken heeft opgeleverd, die zonder meer verrassend kan worden genoemd.

Zandvoorts Museum is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur

 

Evenement-informatie

Startdatum 01-07-2022 11:00 am
Einddatum 07-08-2022 5:00 pm
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon €5.00
Locatie Zandvoorts Museum

Stichting LHBTI aan Zee

Adres: P/a Raadhuisplein 3A
2042 LR Zandvoort

Kamer van Koophandel: 860367964

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg onze socials

© Pride at the beach | een UITzandvoort.nl ontwerp!